Realizarea unui grafic intr-o singura celula. Poate fi realizat acest lucru? Ei bine, da!

Una dintre cele mai importante noutati aduse de MS Excel 2010 este Sparklines.

Desi programul de calcul tabelar de la Microsoft ofera capabilitati de reprezentare grafica deosebite, cateodata, in momentul in care avem de-a face cu un fisier ce contine foarte multe date, graficele din Excel nu sunt de mare ajutor. Aici intervine Sparklines care, cu toate ca este o simpla diagrama reprezentata intr-o singura celula, poate sugera mult mai bine un trend si evidentiaza mult mai clar diferentele dintre elementele comparate.

Functionalitatea Sparklines este disponibila in Tabul Insert >> Grupul Sparklines si dispune de 3 tipuri de reprezentare grafica: linii, coloane respectiv profit / pierdere.

De asemenea, pot fi evidentiate puntele minim si maxim, cele negative dar si primul, ultimul si marcatoarele pentru o reprezentare consistenta.

In acest tutorial vei invata cum sa utilizezi functionalitatea Sparklines pentru a reliefa rezultatele obtinute intr-o anumita activitate.

Demn de mentionat este faptul ca functia Sparklines se preteaza la completarea automata cu informatii prin copierea celulei.

Recomandarea noastra este sa nu abuzezi de aceasta functionalitate pentru a nu incarca inutil foaia de calcul (Sheet-ul), sa nu uiti de existenta graficelor si sa folosesti Sparklines doar cand diagramele clasice isi arata limitarile.

Fisierul Excel pentru exercitiu il poti descarca accesand butonul “Descarca”

Asteptam comentariile tale si propunerile pentru tutoriale noi.

Pe curand.

Descarca fisierul Excel pentru a exersa functionalitatea Sparklines.

Descarca

Functionalitatea Sparklines
Tagged on: