Functionalitatea Format as Table converteste o selectie sau o zona intr-un tabel.

Este disponibila din tab-ul Home >> Style >> Format as Table.

Fata de o grupare de informatii intr-un sheet, functionalitatea Format as Table are asociate sortari, filtre, adaugarea unui rand de total, posibilitatea de a afisa culori alternative pentru background-ul randurilor sau al coloanelor (banded rows, banded columns), coloanele din tabel pot fi folosite in formule, iar intregului tabel i se pot face formatari interesante.

Ce vei vedea in acest tutorial Excel este cum sa creezi un tabel dintr-o selectie, sa specifici daca tabelul are antet si sa folosesti coloanele tabelului intr-o formula.

Pentru a defini un tabel este indicat ca sursa ta de date sa nu aiba randuri goale – MS Excel nu va interpreta corect zona cu valori pentru ca zona (range) este definita ca mai multe celule cu informatii incadrate de minim un rand si o coloana goala.

Dupa ce ai definit tabelul poti adauga noi randuri sau coloane: creezi o coloana noua  daca scrii imediat langa tabel si creezi un rand nou daca scrii pe urmatorul rand de sub tabel (atentie: nu trebuie sa ai rand de totalizare).

Ca orice obiect, tabelul are tab contextual. In acest caz tab-ul se numeste Design si contine comenzi care se aplica acestuia.

Dupa ce ai creat tabelul ii poti schimba formatarea, ii poti adauga randuri / coloane cu background alternativ, il poti reconverti in range, etc.

O functionalitate pe care o voi trata intr-un alt tutorial Excel este Refresh pentru tabelele care isi aduc datele din surse externe (tabelele sunt conectate la o baza de date).

Descarca fisierul Excel pentru a exersa functionalitatea Format as Table prezentata in acest tutorial.

Descarca

Functionalitatea Format as Table