In loc sa introduci date manual intr-un tabel Excel, poti utiliza una dintre functionalitatile oferite de Microsoft Excel numita Auto Fill.

Aceasta functionalitate permite completarea automata a celulelor cu date care respecta un anume algoritm, formeaza o serie sau se bazeaza pe date din alte celule. In felul acesta, iti poti face treaba mai rapid.

In acest tutorial vei invata cum sa utilizezi functionalitatea Auto Fill care genereaza informatii  intr-un mod automat, respectand algoritmul specificat de tine.

Functionalitatea este disponibila in tab-ul Home >> Editing >> Fill >> Series

Functionalitatea Auto Fill poate fi realizata in doua modalitati.

Prima modalitate este prin crearea unui algoritm de completare accesand functionalitatea Fill din tab-ul Home, grupul Series.

Cea de a doua modalitate este replicarea sirului sau seriei definite intr-o celula prin selectarea celulelor care se doresc replicate si tragerea de butonul Fill Handle.

Astfel, in exemplul prezentat in acest tutorial Excel voi utiliza ambele variante de completare automata a tabelului cu datele dorite.

Pentru utilizarea functionalitatii Auto Fill, am ales sa va prezint un exemplu de cum sa creezi un sir pentru Numar Curent si cum sa generezi automat lunile anului si zilelele saptamanii.

In lucrul cu Excel, poti utiliza Auto Fill pentru a completa automat un tabel cu date calendaristice, zilele saptamanii, lunile anului, ani sau alte tipuri de siruri si serii precum numerotarea. Deasemenea, poti utiliza aceasta functionalitate pentru a copia formule in mai multe celule din acelasi tabel.

Un mic dezavantaj al functionalitatii Fill este ca datele nu se actualizeaza daca inserezi un rand sau o coloana in interiorul seriei pe care ai generat-o. Pentru actualizarea datelor trebuie sa regenerezi seria.

Dupa ce vei vizualiza acest tutorial Excel poti exersa pe fisierul pe care l-am folosit la crearea tutorialului  pentru a deprinde utilizarea functionalitatii Auto Fill.

Fisierul Excel pentru exercitiu il poti descarca accesand butonul “Descarcare”

Asteptam comentariile tale si propunerile pentru tutoriale Excel noi.

Pe curand.

Descarca fisierul Excel pentru a exersa functionalitatea Auto Fill.

Descarca

 

Completarea Automata cu Informatii